Kamp Westerbork herdenkt de bevrijding

HOOGHALEN - Op 12 april 1945 werd Kamp Westerbork bevrijd.

De duizend nog aanwezige Joden stoven naar buiten om de Canadese bevrijders binnen te halen Ze sprongen op de tanks en reden als overwinnaars over de Boulevard des Misères. Morgen wordt dit op het voormalige kampterrein herdacht.


Stille tocht

Dirk Mulder, directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, vertelt dat bij de herdenking verschillende nationale en internationale gasten zijn. Er zijn kampoverlevenden aanwezig, er wordt joodse muziek gespeeld en er wordt een stille tocht gehouden.
Ook al is het nu zeventig jaar geleden, toch denkt Mulder dat het herdenken blijft: "Blijkbaar zijn de Eerste en Tweede Wereldoorlog zo diep ingrijpend geweest, dat we het als samenleving erg belangrijk vinden om dit te blijven herdenken."

Live op TV Drenthe

Zondag vanaf 14.00 uur zendt TV Drenthe een speciaal programma uit vanaf Kamp Westerbork. We praten onder meer met Fred Mouw. Hij zat in Kamp Westerbork en was 7 jaar toen de bevrijders het kamp binnen kwamen. Vanaf 14.30 uur is op TV Drenthe de stille tocht live te zien. Ook Radio Drenthe is live bij de herdenking aanwezig.
Zondag geen @DrentheToen, maar heel RTV Drenthe staat die dag in het teken van 70 jaar bevrijding van @kampwesterbork pic.twitter.com/8fRPIBOqRH
— Drenthe Toen (@DrentheToen)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl