1E: LTC zakt naar degradatieplek, DZOH pakt belangrijk punt

VOETBAL - LTC verloor op eigen veld met 0-1 van VEV'67, een rechtstreekse concurrent in de strijd tegen degradatie uit de 1e klasse E. De enige treffer, in een teleurstellend duel, viel twintig minuten voor tijd. Invaller Alexander Goos werd de matchwinner voor de club uit Leek. LTC staat door de nederlaag voorlaatste, op een rechtstreekse degradatieplek.
Na twee zeges op rij dacht het thuispubliek en ook LTC-trainer Johan Pitstra dat het met het vertrouwen van zijn ploeg wel goed zat. Dat viel echter vies tegen. De Assenaren speelden met name voor rust een draak van een wedstrijd. "Onvoorstelbaar", vond Pitstra. "Le kan spanning op de benen hebben. Voor twintig minuten bijvoorbeeld, maar daarna moet het wel beter gaan. Dat was vandaag absoluut niet het geval." Ook VEV'67, dat weliswaar iets makkelijker voetbalde, stelde daar vrijwel niets tegenover. De 0-0 stand bij rust was dan ook logisch.

In de tweede helft werd het wat levendiger. LTC kreeg de eerste twee kansen, maar beide keren zag Marcel Meyer zijn inzet naast gaan. "Maar dat niveau konden we niet vasthouden. We maakten meer en meer verkeerde keuzes", aldus Pitstra. VEV'67 groeide in de wedstrijd en kreeg een drietal kleine kansen. De vierde kans was raak. Een vrije bal van invaller Thijs Tjoelker werd in eerste nog gekeerd door LTC-doelman Jelle van der Veen, maar in de rebound schoot Alexander Goos (een andere invaller) de bal tegen de touwen: 0-1. LTC had daarna nog twintig minuten om de achterstand om te buigen, maar verder dan een kopbal van Johan van Dijk die overging kwamen de groen-witten niet.

LTC staat door de nederlaag op de 13e plaats in de 1e klasse E, met 22 punten uit 22 duels. Pitstra "We spelen nog vier duels en in al die duels ontmoeten we directe concurrenten. Gemakkelijk zal het niet worden, maar we hebben alles nog in eigen hand."

Hoe het elftal van LTC er na de zomer uitziet is nog onduidelijk. Volgens Pitstra stopt de oudere garde (René Hoogeveen, Rob Bulthuis en Johan van Dijk) en maakt Rick Mast naar alle waarschijnlijkheid de overstap naar zijn oude club Achilles 1894.

BALK - DZOH 1-1

DZOH, de nummer elf van de eerste klasse E, heeft in Balk een belangrijk punt gepakt. Tegen nummer twee Balk, dat alleen in theorie HZVV nog van de titel kan houden, werd het 1-1.
In een gelijkopgaande wedstrijd ging DZOH rusten met een 1-0 achterstand, nadat Johan Geertsma na een half uur spelen trefzeker was. Twee minuten na rust trok Gerben Rog de stand gelijk namens de Emmenaren, die zo graag uit de onderste regionen weg willen. DZOH werd vervolgens achteruit gedwongen, helemaal nadat Brian Bokkers na een handsbal rood kreeg. Gescoord werd er echter niet meer in Balk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl