HZVV zet champagne terug in koelkast

VOETBAL - HZVV is er niet in geslaagd om het kampioenschap van de 1e klasse E veilig te stellen. De Hoogeveners verloren in Groningen met 2-0 van Oranje Nassau en hebben daardoor onvoldoende punten om als eerste Drentse club de titel te vieren.

Koploper snel aangeslagen

HZVV begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase een goede mogelijkheid door Frank Strijker. Maar de inzet van de aanvaller werd op het laatste moment geblokt door een verdediger van Oranje Nassau. Na een kwartier kwam de thuisclub op voorsprong. Uit een hoekschop scoorde Getuar Derguti met het hoofd de openingstreffer (1-0). HZVV leek aangeslagen want de ploeg verloor de controle over de wedstrijd en werd alleen nog gevaarlijk door een vrije trap van Pim de Jonge. Maar zijn inzet eindigde in de handen van keeper Steffen Bakker. Aan de hand van de sterk spelende Esra Schrijver kreeg de thuisclub nog kansen om de voorsprong te vergroten, maar zowel Jaap Jacobs als Rhobin Brander lieten de kans liggen.

Onmachtig en geen strijdlust

Ook in de tweede helft kon HZVV de wedstrijd niet naar de hand zetten. Aanvoerder Erwin Breukelman en Marlon Luchtenberg waren nog wel dicht bij een doelpunt, maar daarna was het opnieuw de thuisclub die de wedstrijd domineerde. Halverwege de tweede helft viel de definitieve beslissing. Nadat een vrije trap van Getuar Derguti nog door keeper Hidde Streutker via de lat over werd getikt, kopte aanvaller Jaap Jacobs de bal uit de aansluitende corner bij de tweede paal binnen (2-0). In de slotfase werd Oranje Nassau-verdediger Richard de Boer met rood weggestuurd nadat hij de doorgebroken Marlon Luchtenberg had neergehaald. Maar ook in de resterende tijd kon HZVV geen vuist maken en verloor daardoor terecht.

Uitstel kampioensfeest

Door de nederlaag en het gelijke spel van de nummer twee, Balk, kan HZVV volgende week op eigen kracht de titel binnen halen. Maar dan moet de ploeg uit Hoogeveen winnen van Olde Veste '54 uit Steenwijk. Het duel in Hoogeveen begint om 17.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl