Dames E&O na gemiste kans veroordeeld tot degradatiewedstrijden

De dames van E&O
De dames van E&O
HANDBAL - Een punt was voor de dames van E&O genoeg om zich te verzekeren van lijfsbehoud. Maar de ploeg verloor met 29-20 van Hellas, terwijl concurrent DSS won van SEW.
E&O eindigt daardoor op de derde plek in de degradatiepoule en moet nu in een tweeluik afrekenen met de periodekampioen van de eerste divisie, om ook volgend seizoen in de ererdivisie te mogen spelen.

Slecht begonnen
De Emmer handbalsters begonnen in Den Haag slecht aan het duel tegen Hellas, dat ook voor de laatste kans vocht. Hellas pakte meteen de voorsprong en bouwde die uit tot een riante 16-7 bij rust.

In de tweede helft wist E&O het net vaker te vinden, maar voor een punt of meer was dat niet genoeg. Hellas had door de 25-26 overwinning van DSS tegen SEW uiteindelijk ook niks aan de zege en degradeerde rechtstreeks naar de eerste divisie.

Geen hars
Voor E&O is er dus nog een ontsnappingsclausule. De kans bestaat dat de ploeg in het beslissende tweeluik tegenover Borhave komt te staan.

Dat zou nog wel eens een flinke kluif kunnen worden, omdat in de zaal van Borhave niet met hars gespeeld mag worden. De kampioen in de eerste divisie, Kwiek, verloor de uitwedstrijd tegen Borhave bijvoorbeeld met zes punten verschil.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl