Recordaantal teken gevangen in 2014: beestje komende tijd actief in Drenthe

Een teek
Een teek
ASSEN - Vrijwilligers hebben het afgelopen jaar een recordaantal teken gevangen. In totaal werden 17.400 beestjes gevangen, een jaar eerder waren dat er nog 16.800.

Dat meldt de website
.
Sinds de zomer van 2006 vangen vrijwilligers iedere maand teken op exact dezelfde plek, op twaalf locaties in het land. Vooral het aantal larven nam afgelopen jaar sterk toe. Larven zijn teken die net uit het ei komen.

Toename nimfen

De verwachting is dat dit jaar vooral het aantal nimfen toeneemt. Een nimf is een teek, die nog net niet volwassen is. Nimfen veroorzaken de meeste tekenbeten.

Hoge activiteit in Drenthe
Volgens tekenradar.nl is de activiteit van teken in onze provincie de komende dagen hoog tot zeer hoog. Het is aan te raden om na een bezoekje aan de natuur, goed te kijken of je gebeten bent door een teek. Een beet van een teek kan grote gevolgen hebben en leiden tot levensbedreigende ziektes.

Week van de Teek

Komende week is het de Week van de Teek. Organisaties vragen in die week aandacht voor teken en de ziekte van Lyme. Dat de tekenweek jaarlijks rond deze tijd wordt gehouden, is geen toeval. Door de stijgende temperaturen worden de teken actief en gaan mensen meer de natuur in, waardoor de kans op een beet groter is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl