Edelhert doodgereden langs A28 bij Assen

Een edelhert
Een edelhert
ASSEN - Bij de oprit Assen-Zuid van de A28 is vanochtend een dood edelhert aangetroffen. Dat bevestigen de politie en Rijkswaterstaat tegenover RTV Drenthe.

Het dier is waarschijnlijk afgelopen nacht aangereden door een auto of een vrachtwagen. Volgens een politiewoordvoerder moet het voertuig dat het edelhert aanreed, grote schade hebben opgelopen. Maar tot nog toe heeft de bestuurder die het dier aanreed, zich niet gemeld. Rijkswaterstaat is vanochtend ingeschakeld om het dier op te halen.

Edelhert in Drenthe

Edelherten komen in Nederland vooral voor op de Veluwe, bij de Oostvaardersplassen en bij het Limburgse Weerterbos. In Drenthe kwam het edelhert nog niet voor.
Niet wild
André Donker van Natuurmonumenten denkt niet dat het om een wild edelhert gaat. Wilde edelherten zijn vaak in gezelschap van soortgenoten. Bovendien zijn de bestaande groepen wilde edelherten te ver weg, meent Donker. Hij vermoedt dat het om een dier in gevangenschap gaat, dat is ontsnapt.

Welkom


In het nieuwe Flora- en Faunabeleidsplan van de provincie is ruimte voor de komst van het edelhert naar Drenthe. Gedeputeerde Rein Munniksma liet zich vorig jaar nog optimistisch uit over de komst van edelherten naar Drenthe:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl