HC: Achilles 1894 de kansen, RKHVV de punten

VOETBAL - Na afloop keken de toeschouwers op sportpark Marsdijk vol ongeloof naar het scorebord. Achilles 1894 had zojuist met 1-2 van RKHVV verloren, maar gezien het aantal kansen had de ploeg van trainer Theo ten Caat met 8-2 moeten winnen.
In de eerste helft speelde de thuisploeg uitstekend. Kreeg het een aantal grote kansen, maar wist alleen aanvoerder Wouter van de Molen het net te vinden. De paal, pech, onkunde en doelman Jop Hemink stonden meer treffers in de weg.

Ook in de tweede helft leek er voor de Assenaren geen vuiltje aan de lucht. Weliswaar gaf RKHVV meer weerstand, maar invaller Romano Djababoe en Ewout Wolf misten grote kansen om de voorsprong te verdubbelen.

En dan treedt een oude voetbalwet in werking. Wanneer je zelf kansen mist, dan maakt de tegenstander ze wel en zo geschiede. Dertien minuten voor tijd scoorde Joey de Haan de gelijkmaker en vijf minuten voor tijd was het Omar Nejjari die voor de onverdiende overwinning zorgde.