1F: SC Erica verrast koploper Dieze West

Roy Jagt mist de strafschop tegen Dieze West
Roy Jagt mist de strafschop tegen Dieze West
VOETBAL - SC Erica verraste zondagmiddag vriend en vijand door de koploper in de 1e klasse F, Dieze West, te verslaan. Op eigen veld werd het na een ruststand van 1-0 uiteindelijk 2-1.

Twee prijzen

Door de zege mogen de Ericanen zelfs nog hopen op twee prijzen dit seizoen. Dinsdag kunnen de mannen van trainer Arthur van der Veen zich via Staphorst plaatsen voor de halve finale van de districtsbeker (wat meteen plaatsing voor de landelijke beker betekent) en ook het toetje in de vorm van nacompetitie behoort nog tot de mogelijkheden. Erica staat na vijf duels in de 3e periode 3 punten achter koploper Dalen dat op eigen veld verloor van WVV.

Gehavend

Erica was gehavend tegen Dieze West. Jan Willem Beukers, Kelvin Jager, Roy Lit en Niels Wellen ontbraken om uiteenlopende redenen, maar dat was niet te zien op sportpark De Veenschappen. Erica voetbalde brutaal tegen de technisch vaardige gasten uit Zwolle. De jarige Roy Jagt schoot de thuisploeg na 20 minuten naar een 1-0 voorsprong. De middenvelder schoot een corner in één keer achter Dieze West-doelman Danny van der Vegt. Via Nejim el Atiaoui kregen de gasten, sinds februari getraind door Michel van Oostrum, de kans op de gelijkmaker maar Erica redde op de doellijn. Jagt was daarna dichtbij zijn tweede treffer uit een schitterende vrije bal vanaf zo'n 30 meter, maar via Van der Vegt bracht de lat redding voor de koploper. Robert Torenbosch kreeg de laatste kans in de eerste helft, maar vanuit de draai kon hij zijn inzet niet de juiste richting geven.

Jagt mist penalty

In de vijfde minuut van de tweede helft kreeg SC Erica een ideale mogelijkheid om Dieze West de genadeklap toe te dienen. Na een fraaie counter werd Rick Tubben tegen het gras gewerkt door Naggai Letwory. Een strafschop was het gevolg, maar Roy Jagt zag zijn inzet gekeerd worden door Van der Vegt. Amper een minuut later scoorde Dieze West via Danni Lohman de 1-1. Een psychologisch vervelend moment voor SC Erica, maar de Drentse club liet zich niet van de wijs brengen en met een gesloten verdediging bleef Erica gevaarlijk in de omschakeling.

Robert Torenbosch

Robert Torenbosch ontpopte zich uiteindelijk tot de matchwinner, al hielp hij zijn er eerste kans, in de 56e minuut, nog om zeep. Vrij voor Van der Vegt schoot de spits tegen de doelman. Negen minuten voor tijd deed hij het een stuk beter. Opnieuw uit een counter verscheen Torenbosch voor Van der Vegt en ditmaal schoof hij de bal keurig binnen: 2-1. Dieze West protesteerde nog wegens vermeend buitenspel, maar vond geen gehoor bij scheidsrechter Geertsema.

SVBO profiteert niet van misstap Dieze West

SVBO verzuimde om optimaal te profiteren van de zege van SC Erica. De nummer 2 in de 1e klasse F kwam bij Rolder Boys niet verder dan 1-1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl