Politiek Assen over komst asielzoekers: 'Goed dat stad sociaal gezicht laat zien'

ASSEN - Politieke partijen in Assen lijken eensgezind over de opvang van duizend asielzoekers naar de stad.
Afgelopen vrijdag werd bekend dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) maximaal duizend asielzoekers willen opvangen in het oude NAM-gebouw aan de Scheepersmaat in Assen.

Tevredenheid over locatie
Over die locatie zijn veel partijen tevreden. "Duizend mensen huisvesten heeft een grote impact op elke stad, dus ook op Assen. Maar gezien de omstandigheden is de locatie niet verkeerd," zegt fractievoorzitter Martin Sagel van de PvdA.

Fractievoorzitter Kees Boonzaaijer van Plop noemt de locatie 'uitstekend geschikt'. "Er zijn meerdere locaties de revue gepasseerd. Alles heeft zijn voors en tegens en het is nooit helemaal goed. Maar dit is gewoon een goede locatie.

Dat is zijn collega Egbert Prent van OpAssen met hem eens. "Het is vlakbij het ziekenhuis, vlakbij een winkelcentrum. De keuze voor deze locatie is een goede geweest."

Assen gastvrij en sociaal
Prent is blij met de reactie van omwonenden op de komst van de asielzoekers. "De mensen zeiden dat we er voor anderen moeten zijn. Dan blijkt dat Assen een zeer gastvrije stad is."

Boonzaaijer (Plop) vindt het goed dat Assen zijn verantwoording neemt. "Je weet dat het probleem zich voordoet. Assen is een sociale gemeente, dan moet je je niet verstoppen."

"Als Nederland verzucht onder de instroom van vluchtelingen, dan vind ik dat elke gemeente zich moet afvragen wat die kan bijdragen. Wij kunnen het college goed volgen in deze overweging," vindt Sagel (PvdA).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl