Politie tast in het duister over aangereden edelhert op A28 bij Assen

ASSEN - De politie heeft nog geen idee wie zaterdagnacht op de A28 bij Assen een edelhert aanreed. Het dier belandde in de middenberm en overleefde de klap niet. "We tasten in het duister," zegt Wouter de Vries van politie Noord-Nederland.
"Het is waarschijnlijk geraakt door een groot voertuig", vervolgt hij. "We willen weten wie het dier heeft gezien en wie het heeft aangereden."

Edelhert in Drenthe

Edelherten komen in Nederland vooral voor op de Veluwe, bij de Oostvaardersplassen en bij het Limburgse Weerterbos. In Drenthe kwam het edelhert nog niet voor. "Misschien dat 'ie vanuit Duitsland is gekomen. De grenzen zijn open hè", aldus De Vries. "Hij heeft niet met z'n duim omhoog staan te liften om hier te komen."

Schade

De politie denkt dat het voertuig flink is beschadigd door de klap. "Als je een mug tegen je raam krijgt, merk je daar niets van. Maar een edelhert... dat is wel even wat anders." Volgens De Vries moet er dus wel schade zijn. "Ja, één en één is twee", zegt hij.
Mogelijk is het dier zijdelings geraakt. "Misschien heeft de chauffeur het edelhert 's nachts niet gezien en heeft hij er niets van gemerkt."

'Geen opzet'

De Vries vindt het jammer dat het dier is overleden. "Heel zonde, het edelhert is een fantastisch onderdeel van de natuur." Een bewuste actie is het volgens hem niet geweest. "Er was geen opzet in het spel, dat is logisch. Maar het blijft sneu."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl