vv LEO eerste Drentse promovendus

vv Leo verloor van GOMOS maar is eerste Drentse promovendus
vv Leo verloor van GOMOS maar is eerste Drentse promovendus
VOETBAL - Verliezen en toch feest na afloop. Het overkwam de hoofdmacht van vv LEO uit Loon. In Norg gingen de blauw-witten met 3-1 onderuit tegen GOMOS, maar door de nederlaag van Havelte op eigen veld tegen Sportclub Makkinga promoveert LEO naar de 3e klasse van het zondagvoetbal. De formatie van trainer Freddy Strating is niet meer te achterhalen door de nummer 3 in de 4e klasse B.
Vanwege het aantal clubs in de vierde klasse A t/m D (in de afdeling Noord) is er dit seizoen een andere promotieregeling van toepassing, waarbij de nummers 1 en 2 van die vier klassen promoveren.

Het is de tweede keer in de geschiedenis dat LEO promoveert naar de 3e klasse. Eerder deed de Drentse club dat in het seizoen 2010/2011, maar na één jaar volgde rechtstreekse degradatie.

vv Gieten
Ook vv Gieten kan door de regel van de KNVB profiteren en promoveren. De huidige nummer 2 in de vierde klasse D (koploper SC Stadskanaal lijkt al niet meer te achterhalen) staat drie punten boven nummer 3 FC Ter Apel'96, maar heeft wel één duel minder gespeeld dan de club uit de provincie Groningen. Gieten moet nog vijf duels spelen, FC Ter Apel'96 heeft nog vier wedstrijden staan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl