Omstreden speeltoestel Meppel mag blijven

Omwonenden bij het speeltoestel
Omwonenden bij het speeltoestel
MEPPEL - Het lijkt erop dat het speeltoestel op een groenstrook aan de Heinsiusstraat in Meppel mag blijven.

Moet weg
Omwonenden hadden het toestel neergezet op de grond van Woonconcept. De woningstichting schreef daarna een brief waarin staat dat het speeltuig weg moet.
Verantwoordelijk
"Als een speeltoestel op grond van de stichting staat, betekent dat dat we ook verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en het onderhoud. Dat kan niet zomaar," zegt directeur Sandra Korthuis van Woonconcept.
Teleurstelling
Een teleurstelling voor de omwonenden. "We konden het toestel gratis krijgen, maar het paste niet achter ons huis," vertelt Diana Westenberg. "Daarom hebben we het op het veldje gezet."
Rond het veldje tussen de huizen wonen veertien kinderen. "Zij konden daar lekker spelen, liepen niet meer weg en wij als ouders kwamen zo gezellig bij elkaar", vervolgt Diana.
De brief dat het speeltoestel weg moet viel haar dan ook rauw op het dak. "Teleurstellend!", vat Diana het samen.
Oplossing
Maar toch kwam er positief nieuws. Directeur Korthuis kwam zelf naar de buurt om het de ouders te vertellen. "Ik vind het initiatief dat de ouders hebben genomen heel goed. Daarom wil ik het anders oplossen."
"Ik wil met de omwonenden afspraken maken over het onderhoud en de verantwoordelijkheid voor het speelveld. Als we daar uitkomen, krijgen de omwonenden de grond in gebruik en kan het speeltoestel blijven staan."
Gejuich
De bewoners zijn blij met het voorstel, dat ook door de kinderen uit de buurt met gejuich werd ontvangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl