Staking Smurfit Kappa afgelopen na akkoord over voorstel directie

COEVORDEN - De werknemers van kartonfabrikant Smurfit Kappa hebben hun staking afgebroken en zijn akkoord gegaan met een voorstel van de directie.
Het personeel van de fabrikant, met onder meer een vestiging in Coevorden, legde vanochtend het werk neer. De directie wil Smurfit Kappa verkopen aan de Duitse investeringsmaatschappij Aurelius. Volgens vakbonden CNV en FNV stonden hierdoor in Coevorden zo'n 65 banen op de tocht. Met de staking wilden de werknemers en vakbonden een goede regeling afdwingen voor mensen die hun baan eventueel verliezen.

Twintig ontslagen
En dat lukte. Smurfit Kappa en Aurelius bieden het grootste deel van het personeel een baangarantie van tien maanden. Voor de mensen die wel hun baan verliezen komt er een sociaal plan. Tot 1 januari 2016 worden maximaal twintig mensen ontslagen. Tijdens een bijeenkomst van de stakende Smurfit Kappa-medewerkers in Hoogezand ging vanochtend een meerderheid met het voorstel akkoord.

Vakbonden blij

De vakbonden laten weten blij te zijn met het akkoord. "Als we niks hadden gedaan was er niets bereikt. Dit is een mooi akkoord waar we verder mee kunnen." De medewerkers van Smurfit Kappa gaan morgen weer aan het werk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl