FC Emmen mist topscorer tegen Jong Ajax

VOETBAL - Achter zijn naam stond gisteren na de laatste training al een vraagteken en omstreeks de middag kreeg FC Emmen-trainer Joop Gall de bevesting dat Cas Peters vanavond niet kan spelen. De topscorer van de Drentse club, die dit seizoen al 22 treffers maakte, kampt met heupklachten.
"Hij klaagt al een tijdje dat alles vastzit en tot nu toe kon hij elke week met een aangepast trainingsprogramma gewoon spelen, maar deze keer dus niet. Cas is een speler die dit seizoen voor het eerst alle wedstrijden speelt. Dat heeft zijn uitwerking gewoon", zegt Gall. "Natuurlijk denkt hij nu ook aan de playoffs. Als we die halen wil hij ook dan pieken, dus zal hij beter dan ooit luisteren naar zijn lichaam."

Door het ontbreken van Peters start Leandro Resida in de basis als buitenspeler, net als Boy Deul. Op het middenveld keert Frank Olijve weer terug van een schorsing. Jurjan Mannes en Alexander Bannink zijn de twee andere middenvelders die vanavond beginnen op De Toekomst in Amsterdam.

"Als we winnen dan kan het niet meer fout gaan"
Met de gunstige uitslagen van dit weekend (FC Volendam, FC Oss, De Graafschap en Sparta en verloren) kan FC Emmen vanavond bij winst uitstekende zaken doen in de strijd om een playoff-plek. "Als we winnen dan kan het niet meer fout gaan", besluit Gall.

Live
Jong Ajax - FC Emmen is van minuut tot minuut te volgen via onze liveblog op www.rtvdrenthe.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl