2-2 dreigt in stemming voor wildcard Hurry Up

Gintaras Cibulskis
Gintaras Cibulskis
HANDBAL - De kans is zeer groot dat de stemming morgen in Den Bosch, over de wildcard-aanvraag van Hurry Up om te mogen deelnemen aan de BeNe-League volgend seizoen, uitdraait op een gelijkspel. De vertegenwoordigers van de clubs uit Nederland en België zijn vóór en de twee bonden, het NHV en de KBHB, lijken tegen te stemmen. In principe zou de voorzitter van de BeNe-League de beslissende stem hebben, maar probleem: de voorzitter zit al een maand of vier thuis.
"De voorzitter is om privé-redenen vertrokken, laat Joost Ooms weten. Hij is board-member van de BeNe-League namens de 14 eredivisieclubs. "Op dit moment vindt er een werving plaats voor een opvolger, maar of er op korte termijn een nieuwe preses gekozen wordt is onwaarschijnlijk. Bovendien is dat in deze situatie ook heel lastig natuurlijk."

"Kans op impasse is groot"
Ooms hoopt dat de bonden niet teveel kijken naar de regelgeving, maar naar de ambities van de club en de handbalsport in het algemeen. "Maar dat de stemming op een gelijkspel uitdraait, is niet ondenkbaar. Een impasse is niet wenselijk, ook omdat Hurry Up dan de stap richting de rechter zal maken. Natuurlijk is dan de vraag hoe de verhoudingen tussen de clubs en Hurry Up én de bond en Hurry Up gaat worden, maar dat is een afweging die het bestuur van de Drentse club moet maken. Vooropgesteld, als ze die keuze maken dan is het hun goed recht."

Ook Belgische club vraagt wildcard aan
Ook het Belgische HC Visé B.M, momenteel de nummer vijf in België, heeft een wildcard aangevraagd om het komende seizoen te worden toegelaten tot de BeNe-League, de grensoverschrijdende competitie waaraan op dit moment de beste vier Belgische en Nederlandse clubs deelnemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl