FC Emmen kan playoffs niet meer ontgaan

Bannink scoorde binnen vier minuten de openingstreffer
Bannink scoorde binnen vier minuten de openingstreffer
VOETBAL - Na het seizoen 2002/2003 plaatst FC Emmen zich weer eens voor de playoffs om promotie naar de eredivisie. Niemand twijfelt daar nog aan na de 0-2 zege van de Drentse club bij Jong Ajax. Het verschil met de ploeg die net buiten de prijzen valt, Sparta, is met nog vier duels te gaan opgelopen naar tien punten.

FC Emmen won verdiend in Amsterdam, door met name een hele sterke tweede helft. Bij rust leidde de ploeg van Gall al met 0-1 door een vroege treffer van Alexander Bannink, die een assist met het hoofd van Roland Bergkamp uitstekend afrondde met een stiftje over Ajax-doelman Diederik Boer. Zeventien minuten voor tijd besliste invaller Soufiane Laghmouchi het duel door een voorzet van Said Bakkati, die slecht werd verwerkt door Boer, binnen te tikken.

Ajax met Boer, Zimling, Zivkovic en Fischer
Het was voor de technische staf van FC Emmen de vraag met welke elf Andries Ulderink zou beginnen en vooral hoeveel spelers uit de A-selectie in de basisopstelling zouden staan. Dat was met Boer, Zimling, Zivkovic en Fischer niet gering, maar de vier konden het verschil niet maken. Dat was zeker de verdienste van FC Emmen, dat onder aanvoering van Luis Pedro en Marcel Seip, prima stond. Pedro schakelde Zivkovic compleet uit en de oud-speler van FC Groningen werd een kwartier voor tijd uit zijn lijden verlost. "Jouw verdienste", schreeuwde Gall luidkeels over De Toekomst.

1e helft
FC Emmen startte furieus op het dramatisch slechte veld van Ajax. In de vierde minuut zorgde Alexander Bannink, met zijn 12e goal van het seizoen voor de 0-1. De aanvallende middenvelder rondde de assist van Roland Bergkamp wonderschoon af met een stiftje over de kansloze Diederik Boer. Daarna liet FC Emmen het initiatief aan Ajax, dat voor rust twee grote kansen kreeg op de gelijkmaker. Zimling zag zijn inzet ternauwernood gekeerd worden door Said Bakkati en Viktor Fischer zag zijn schot op de paal belanden. FC Emmen stelde daar een mooie kopbal van Tim Siekman uit een corner van Jurjan Mannes tegenover, maar de inzet van de linksback werd gepakt door Boer.

2e helft
Na rust had FC Emmen nog maar weinig te vrezen van Jong Ajax en was het wachten op de genadeklap. De zwoegende Roland Bergkamp, Leandro Resida en Siekman waren daar dichtbij, maar uiteindelijk kreeg invaller Soufiane Laghmouchi de Amsterdammers op de knieën, na een misgreep van Boer op een voorzet van Bakkati. In de slotfase had Resida FC Emmen nog op 0-3 kunnen brengen na een fraaie counter, maar de flankspeler had iets teveel tijd nodig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl