Henk Brink: 'Drentse wegen in uitstekende staat'

ASSEN - "Onze wegen verkeren in een uitstekende staat." Dat zegt gedeputeerde Henk Brink in reactie op een rapport van de Noordelijke Rekenkamer. Daarin staat dat de kwaliteit van Drentse wegen achteruit is gegaan.

Volgens Brink spreekt het rapport wel van een achteruitgang, maar is die niet substantieel. "Onze hoofdwegen en drukke wegen worden heel goed onderhouden."
Een van de redenen van de kwaliteitsvermindering is de bezuiniging op het onderhoud van wegen. "We hadden graag iets meer geld gehad voor onderhoud, maar er is een bewuste keuze gemaakt om het budget te verminderen," vertelt Brink. "Als er iets minder budget is, loop je ook het risico dat de wegen achteruitgaan."
Voorlopen op onderhoud
De provincie pleegde ook veel onderhoud aan wegen terwijl dat eigenlijk nog niet nodig was. Brink zegt dat daar bewust voor wordt gekozen. "Je hebt dan ook te maken met omleidingen. Dan nemen we alles mee wat we kunnen doen," legt hij uit. "We moeten het zo efficiënt mogelijk doen."
"Dan gaan we niet zeggen: oh, dat stukje had nog wel twee jaar kunnen liggen. Want dan moeten we de weg opnieuw afsluiten en het onderhoud weer aanbesteden. Ik vind het in veel gevallen nog een verstandige keuze."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl