Joop Gall over toekomst: "Ik kom wel terecht en ja, ich gucke auch über die Grenze"

Joop Gall
Joop Gall
VOETBAL - De spoeling wordt, zo tegen het einde van de competitie dunner en dunner. Veel clubs in het vaderlandse betaald voetbal zijn voor volgend seizoen al voorzien van een trainer, maar toch verwacht FC Emmen-trainer Joop Gall na de zomer wel aan de bak te kunnen. "Ja, ik denk dat ik wel terecht kom", laat de oefenmeester uit Muntendam weten na de knappe zege van zijn club bij Jong Ajax.

Trots
Door de zege in Amsterdam is FC Emmen, na twaalf jaar zonder nacompetitie, vrijwel zeker van deelname aan de play-offs. "Ik ben zo trots dat we dit geflikt hebben. We staan vierde en hebben nog uitzicht op de derde plaats. Daarnaast doen we nog mee in de strijd om de vierde periode. Kortom we doen mee om alle prijzen en dat is een groot compliment waard. Daar hebben we hard voor moeten werken, ook als je kijkt naar de samenstelling van het team. Het is mooi om te zien dat we de juiste spelers hebben aangetrokken, waarvan we dachten dat die qua karakter en saamhorigheid bij elkaar zouden passen", zegt Gall.

"Het blijft frustrerend dat ik afscheid moet nemen"
Het huidige succes zal ongetwijfeld iets doen met de gemoedstoestand van de Groninger, vooral omdat hij vlak voor de kerstdagen hoorde dat de clubleiding na dit seizoen niet met hem verder wil. "Natuurlijk is het frustrerend, vooral ook omdat ik het gevoel heb dat ik hier nog maar net bezig ben. Nee, ik loop door deze successen niet met een lange neus door het stadion. Helemaal niet. Wel is het zo dat de uitdaging om het goed te doen des te groter is en daar ben ik de jongens ook voor nodig. Ook zij waren niet blij met de beslissing van de club. Maar we hebben gezamenlijk afgesproken dat we FC Emmen weer op de kaart gaan zetten en dat is gelukt."

"Angucken ob da eine gute Mannschaft ist für Jupp Gall"
Gall beseft als geen ander dat de eindrangschikking van FC Emmen niet alleen voor de spelers, maar ook voor hemzelf een prima visitekaartje is, ook al zijn de meeste trainersposities in het betaalde voetbal voor volgend seizoen bezet. "Wat dat betreft moet ik wel reëel zijn. Veel trainers hadden bij hun club een doorlopend contract. Daarnaast kiezen steeds meer clubs om trainers intern door te schuiven, wat ook vaak een goedkopere optie is. Toch denk ik dat ik na de zomer wel terecht kom. Of ik ook über die Grenze gucke? Ja, natürlich gucke ich über die Grenze. Mal angucken ob da eine gute Mannschafft ist für Jupp Gall."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl