Vier jaar cel geëist tegen sieradendief Drentse verzorgingshuizen

Een van de gestolen juwelen
Een van de gestolen juwelen
EMMEN - Tegen een 31-jarige vrouw uit Amersfoort is voor het stelen van sieraden uit verzorgingshuizen vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk.
De vrouw sloeg onder meer toe in Hoogeveen, Coevorden, Emmen, Schoonebeek en Nieuw-Amsterdam. Ze kwam de verzorgingshuizen binnen door zich voor te doen als gast, maar tegen de vaak hoogbejaarde bewoners zei ze dat ze een medewerkster van de instelling was. Vervolgens stal ze sieraden uit de woningen van de mensen.

Een deel van haar buit verkocht ze direct door aan een opkoper. De politie heeft zo'n vierhonderd juwelen teruggevonden.

Geraffineerd te werk
De vrouw ging geraffineerd te werk. Ze wisselde van verzorgingshuis, zo sloeg ze ook toe in Overijssel en Gelderland, maar ook van haarkleur en soms van haardracht. In juli vorig jaar werd de vrouw op heterdaad betrapt in Delden in Overijssel.


Gokverslaving
Voor de rechtbank in Almelo verklaarde de vrouw dat ze de sieraden stal vanwege geldgebrek. Dat kwam dan weer door de gokverslaving van haar echtgenoot. Ze betuigde haar spijt aan de slachtoffers, waarvan er zich inmiddels meer dan dertig gemeld hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl