Bert Wagendorp en Michel van Egmond op sporteditie Zomerzinnen

EMMEN - Het Drents literair festival Zomerzinnen wordt dit jaar in het stadion van FC Emmen gehouden.
"We zijn altijd op zoek naar een bijzondere locatie," licht organisator Annette Timmer de opvallende keuze toe. "Een plek die je misschien niet zo snel verwacht of waar je niet zo snel komt. Emmen is dit jaar culturele gemeente van Drenthe en daar sluiten we vaak bij aan. Toen kwamen al vrij snel bij deze locatie uit. We kunnen daar goed uit de voeten."

Sportboeken
Het decor en het thema van Zomerzinnen dit jaar passen bij elkaar. Tijdens het festival is veel aandacht voor voetbalboeken, die de laatste tijd erg populair zijn. "Denk aan Michel van Egmond, die twee jaar achter elkaar de NS Publieksprijs heeft gewonnen met boeken over voetballers," zegt Timmer. "Hij komt, samen met Wim Kieft. Thijs Slegers, die een boek schreef over Andy van der Meijde, en Johan Derksen komen ook."

Deze zomer wordt in Emmen het Nederlands kampioenschap wielrennen gehouden. ook daar sluit Zomerzinnen bij aan. "Bij wielrennen denk ik gelijk aan Bert Wagendorp, die een enorme bestseller heeft met Ventoux. We hopen met dit thema op een nieuw soort publiek. Niet alleen de literatuurliefhebbers trekken, maar ook de mensen die er misschien wat minder snel naar toe gaan." Naast auteurs van sportboeken zijn er onder meer schrijvers als Kees 't Hart en Annelies Verbeke.

Laatste keer
Het is waarschijnlijk de laatste keer dat Zomerzinnen op een wisselende locatie wordt gehouden. De organisatie wil het festival op een vaste plek organiseren. Zomerzinnen is op 20 juni.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl