Plannen voor wetenschappelijk educatiecentrum in Hoogeveen

Het educatiecentrum is wat de gemeente Hoogeveen betreft welkom
Het educatiecentrum is wat de gemeente Hoogeveen betreft welkom
HOOGEVEEN - Science Drenthe. Dat is de naam van een nieuw wetenschappelijk educatiecentrum dat in Hoogeveen moet komen.

Initiatiefnemer is Gert Kieft, die ook betrokken is bij het Planetron in Dwingeloo. "Het moet een belevingscentrum worden met een educatieve boodschap, waar je wetenschap en techniek kunt ervaren." In het centrum kunnen mensen bijvoorbeeld zelf proefjes doen.
Maar zover is het nog niet. Eerst moet nog een haalbaarheidsonderzoek worden gedaan. Een exacte locatie is er nog niet en ook over de financiering is nog niets bekend.

Tot 100.000 bezoekers

Kieft is ervan overtuigd dat er een markt is voor het educatiecentrum. "Zeker als we aansluiting zoeken bij het onderwijs", zegt de initiatiefnemer. Hij zet in op een jaarlijks bezoekersaantal van 85.000 tot 100.000 mensen.

Goed voor toerisme

De gemeente Hoogeveen is ook positief over de komst van een wetenschappelijk educatiecentrum. "We zien in het initiatief een mooie versterking van ons toeristisch profiel," zegt wethouder Erik Giethoorn. Volgens hem kan de gemeente Hoogeveen op deze manier iets unieks bieden in Zuid-Drenthe.

Volgend jaar duidelijkheid

Het college van Hoogeveen zou graag zien dat het nieuwe centrum vlakbij het stadshart komt. Volgend jaar moet uit het haalbaarheidsonderzoek duidelijk zijn geworden, of het centrum er definitief komt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl