Scholieren uit Sleen in actie voor behoud bibliotheek

SLEEN - Leerlingen van de basisscholen De Akker en De Fontein hebben vanmiddag de bibliotheek in hun dorp Sleen 'bezet'. Het ging om een ludieke actie, bedoeld om sluiting van het filiaal te voorkomen.

Net als de andere buitendorpen in de gemeente Coevorden dreigt Sleen de bibliotheek kwijt te raken door bezuinigingen van de gemeente. "Dat is een slechte zaak en daarom voeren we samen actie", vertelt directeur Astrid Eenkhoorn van De Akker.

Protestlied
Na de 'bezetting' zongen leerlingen en ouders buiten uit volle borst een protestlied, dat is gemaakt door Gerard de Haan. Daarin laten de Sleners horen dat ze niet naar Coevorden willen om een boek te moeten lenen.

Is er nog hoop?

De vraag is nu of de actie nog helpt om sluiting te voorkomen. Volgens wethouder Jeroen Huizing staat de deur nog op een kleine kier. "Ik weet dat de bibliotheekorganisatie alles op alles wil zetten om in elk geval in één buitendorp nog een bibliotheek te houden. Daarbij heeft Sleen de beste papieren."

Huizing wil geen valse hoop wekken. Hij verwacht dat de stichting bibliotheken Coevorden nog met een plan naar de gemeenteraad komt waarin het definitieve spoorboekje voor de komende jaren is vastgelegd. De wethouder rekent erop dat dorpen die zonder bibliotheek komen te zitten in elk geval een uitleenpunt terug krijgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl