Wildcardverzoek Hurry Up voor BeNe-League afgewezen

Het verzoek van Hurry Up is afgewezen
Het verzoek van Hurry Up is afgewezen
HANDBAL - Hurry Up zal dit seizoen minimaal als vierde moeten eindigen in de kampioenspoule van de eredivisie om volgend seizoen deel te mogen nemen aan de BeNe-League. Het verzoek van de huidige nummer 5 in de playoffs om met een wildcard deel te nemen aan de BeNe-League werd vandaag afgewezen.

In Den Bosch zaten vandaag de twee vertegenwoordigers van de Belgische en Nederlandse handbalbond om tafel met de twee vertegenwoordigers van de clubs uit de buurlanden, die als board-member actief zijn in de BeNe-League. Al snel werd duidelijk dat de BeNe-League als orgaan geen beslissingsbevoegdheid heeft. David van Dorpe, de secretaris-generaal van de Vlaamse handbalbond, legt uit: "De BeNe-League is niet bevoegd te beslissen over een wildcard. Alleen de bonden hebben die macht, zo staat ook in de statuten van de internationale handbalbond en het Olympisch Comité."

Het was dus aan de twee bonden. Van Dorpe: "De bonden vinden een wijziging op dit moment niet passend. Uitbreiding van van het aantal clubs in de BeNe-League zou een te grote verstoring van de lagere competities in Nederland en België betekenen. Wel is het bijna honderd procent zeker dat het aantal topclubs in de league in het seizoen 2016-2017 met vier wordt uitgebreid van acht naar twaalf. Dat zal bij het begin van komend seizoen duidelijk zijn, zodat geen enkele club verrast kan worden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl