Ondernemers aan zet in Geopark De Hondsrug

EXLOO - Hoe kan het gebied De Hondsrug de komende jaren nog meer profiteren van de Europese erkenning als Geopark? Die vraag staat donderdag centraal bij een congres over het Geopark.
Tijdens dat congres is het de bedoeling om tot een masterplan te komen. "Dat klinkt heel burocratisch, maar waar we naar toe willen is dat nu vooral de ondernemers de kansen grijpen. Ze moeten de historie en het gevoel van het gebied nog meer overbrengen", vertelt projectleider Cathrien Posthumus. Te denken valt bijvoorbeeld aan speciale menu's en activiteiten.

Gebied toeristisch aan de man brengen
De provincie en de gemeenten op De Hondsrug sloegen in november 2012 de handen ineen, met als doel het gebied toeristisch meer te vermarkten. In september 2013 werd in Italië de Europese erkenning in de wacht gesleept. Ook zijn er inmiddels zogenaamde expeditiepoorten in het leven geroepen, van waaruit toeristen het gebied in kunnen.

De eerste resultaten van de samenwerking en status zijn volgens Posthumus inmiddels zichtbaar. "Het aantal bezoekers aan het Hunebedcentrum en het Stedelijk Museum Coevorden zit bijvoorbeeld in de lift."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl