Einde bekeravontuur SC Erica na strafschoppen

VOETBAL - Voor SC Erica zit het bekeravontuur er op. De zondag 1e klasser verloor in de kwartfinale van het districts bekertoernooi na strafschoppen van zaterdaghoofdklasser Staphorst. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2. Peter Oost mistte als enige vanaf elf meter.
Staphorst toont klassenverschil
In de beginfase van de wedstrijd was het klasseverschil duidelijk zichtbaar. Staphorst zette meteen druk en SC Erica werd steeds op eigen helft teruggedrongen. Dat leverde de thuisploeg na tien minuten de eerste kans op. Maar de inzet van linkerspits Mark Schra werd nog net door een verdediger van Erica tot corner verwerkt. Nog geen minuut later kreeg de thuisploeg opnieuw een goede kans, maar nu was het Wilco van der Kolk die een inzet van Herwin Talen van de doellijn kopte.

De enige kans die SC Erica kreeg in de eerste helft kwam van Pelle Bos. Maar zijn afstandsschot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de 28e minuut kwam Staphorst op voorsprong. Uit een scrimmage voor het doel schoot middenvelder Roelof de Jong raak (1-0). Even later had Martijn Brakke de voorsprong kunnen vergroten, maar zijn inzet ging naast.

SC Erica toont karakter
Na de rust een heel ander SC Erica. Trainer Arthur van der Veen had enkele omzettingen gedaan binnen zijn team en dat had binnen twee minuten bijna succes. Uit een voorzet van Pelle Bos schoot Robert Torenbosch echter naast. Van enig klassenverschil was geen sprake meer en de gelijkmaker was het logische gevolg van het spel van de gasten. Robert Torenbosch profiteerde alert na een ingooi van Roy Jagt (1-1). Maar zes minuten later nam de thuisclub opnieuw een voorsprong. Een afstandsschot van Martin van 't Ende verrastte keeper Bart Woering (2-1). Maar de gasten uit Erica toonden karakter en in de 77e minuut bracht Robert Torenbosch met een slimme vrije trap de 2-2 eindstand op het scorebord.

Staphorst wint loterij
In de strafschoppenserie was Staphorst net even iets beter dan SC Erica. Bij de stand 5-4 in het voordeel van de thuisclub werd de strafschop van Peter Oost, een van de betere spelers bij Erica, gestopt door keeper René Oosterhof. Daarmee plaatste de zaterdaghoofdklasser zich voor de halve finale, waarin het moet aantreden tegen de winnaar van het duel Emmen - SC Genemuiden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl