PvdA: omgekeerde bewijslast bij aardbevingsschade

De NAM in Assen
De NAM in Assen
ASSEN - PvdA-Kamerlid Jan Vos wil omgekeerde bewijslast in het aardbevingsgebied invoeren, ondanks dat minister Henk Kamp weigert.
Dat zei Vos gisteravond in het televisieprogramma Pauw, schrijft RTV Noord.

Bij het omkeren van de bewijslast hoeven gedupeerden niet aan te tonen dat schade door gaswinning wordt veroorzaakt. De bewijslast komt dan bij de NAM in Assen te liggen. Vos: "Samen met de Partij voor de Dieren gaan we donderdag de motie indienen. Het kan zo niet langer."

Kamermeerderheid
Het Kamerlid verwacht een Kamermeerderheid voor het plan te krijgen. Door de Partij voor de Dieren, CDA en D66 mee te krijgen, moet dat gaan lukken. "En misschien dat de VVD ook op dit punt met ons mee stemt."
VVD staat niet te springen
De VVD is niet enthousiast over het plan. Dat liet VVD-Kamerlid André Bosman weten in het Radio 1 Journaal. Hij vraagt zich af wat voor oplossing dit kan bieden. "Complexe zaken gaan toch naar de rechter." Daarnaast gaat het volgens hem om een heel kleine groep.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl