Onrust bij hondenbezitters Gieten door gevonden spons: 'Zulke mensen moet je ophangen!'

Onrust bij hondenbezitters (archieffoto)
Onrust bij hondenbezitters (archieffoto)
GIETEN - Boze en bezorgde baasjes in Gieten. In de bossen in de omgeving van de Nijslootsweg zou een gebakken spons zijn gevonden.

De politie Aa en Hunze waarschuwt hondenbezitters voor de vondst. De politie kreeg een melding dat er gebakken spons is gevonden bij de hondenlosloopplaats bij het Zandgat. "Let op wat uw hond besnuffelt en eet!",
de politie.
De melding komt via een dierenkliniek in Zuidlaren. Op de Facebook-pagina waarschuwt de dierenarts voor gebakken sponzen. Als een hond de spons opeet, zwelt de spons op in de maag. Honden kunnen hieraan overlijden.
Eigen rechter
De reacties op Facebook op de vondst zijn niet mis: "Zulke mensen moet je ophangen!", roept iemand. "Het moet toch ook niet gekker worden. Laat onze viervoeters toch met rust! Je weet niet wat je de hond en hun baasje aandoet", zegt een ander.
Geen broodje aap
Er wordt door sommige mensen op Facebook nog getwijfeld over de juistheid van het bericht. Maar Aukje Wiegman is duidelijk: "Is dus echt geen broodjeaapverhaal, onze hond is ternauwernood gered! Hij had ook iets gegeten in het Staatsbos in Gieten, nabij het Zandgat."
Lees ook: Hond Sam mogelijk vergiftigd bij Baggelhuizerplas; 'Het was een tophond'

Relativeren

Dierenarts Gerd Theel uit Naarden vindt dat de vondst serieus genomen moet worden, maar dat het wel gerelativeerd moet worden: "Als het nauwelijks tot problemen lijdt, dan moet je het probleem niet groter maken dan het is. De meeste honden trekken er hun neus voor op en de meeste die het opeten braken het vaak zelf of met hulp van de dierenarts weer uit."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl