Blanko ziet verhuizing naar olifantenverblijf wel zitten

Blanko-bestuurslid Refka Bouman
Blanko-bestuurslid Refka Bouman
EMMEN - "Mij lijkt het een geweldige locatie!" Zo reageert Refka Bouman van jeugdsoos Blanko op het plan van GroenLinks om de soos te verhuizen naar het olifantenverblijf van Dierenpark Emmen.

Door geluidsoverlast staat het voortbestaan van de soos op het spel. Zo mogen er
meer worden gegeven. Het pand is niet goed te isoleren.
Bouman was wel verbaasd toen ze hoorde van het plan. "We maakten er weleens grapjes over. Het is heel fijn dat de gemeente met ons wil nadenken over een nieuwe locatie. Want op deze manier kan het niet verder", zegt ze. "We gaan zeker contact zoeken met GroenLinks en kijken wat de mogelijkheden zijn."
'Zonde als Blanko verdwijnt'
Bernadette van der Wouden van GroenLinks Emmen zou het erg zonde vinden als de soos zou verdwijnen. "Blanko zat er al voordat de appartementen er kwamen. Het voldoet nu niet meer aan de eisen van de bewoners. Dat snappen we, maar Blanko zit er al een hele tijd."

Geen ingrijpende verbouwing

Volgens GroenLinks hoeft er aan de kelder bij het dierenpark niet al te veel worden veranderd. "De omgeving is ook vrij van woningen. Er zal wel wat moeten gebeuren, maar het is niet zo ingrijpend als het lijkt."
De partij gaat zich nu "nog meer voor inzetten" voor het plan. "Het is onderdeel van een groter plan voor de oude dierentuin. Dit is een welkome aanvulling."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl