Inspectie plaatst GGZ Drenthe onder verscherpt toezicht

GGZ Drenthe
GGZ Drenthe
ASSEN - De Stichting GGZ Drenthe in Assen is voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Volgens de inspectie is de kwaliteit van zorg op meerdere onderdelen onvoldoende en lukt het de instelling niet goed om dit te verbeteren.

Bezoeken

De Inspectie voor de Gezondheidszorg bracht verschillende bezoeken aan de Stichting GGZ Drenthe. Uit die bezoeken blijkt volgens de inspectie dat het omgaan met pogingen tot zelfdoding beter kan. Het afzonderen van patiënten in gesloten ruimtes gebeurt ook te veel volgens de inspectie. Bovendien is de zorg voor patiënten met lichamelijke problemen niet op peil.

Ook verbeteringen

Overigens zijn er in de afgelopen jaren ook zaken verbeterd. Maar het lukt GGZ Drenthe onvoldoende om die verbeteringen vast te houden. GGZ Drenthe moet nu een plan van aanpak maken en iedere twee maanden aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg laten weten hoe het gaat.

GGZ Drenthe

Stichting GGZ Drenthe is onderdeel van zorgconcern Espria en levert geestelijke gezondheidszorg op verschillende locaties in de provincie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl