"Ze groeten vriendelijk 'Hello!' als je ze tegenkomt"

Asielzoekerscentrum Hoogeveen (Rechten: RTV Drenthe / Ineke Kemper)
Asielzoekerscentrum Hoogeveen (Rechten: RTV Drenthe / Ineke Kemper)
EMMEN - De ruim vijfhonderd asielzoekers die sinds twee maanden in de voormalige gevangenis van Hoogeveen wonen, zorgen niet voor overlast. Dat zeggen zowel de buren als de gemeente.
"Ze groeten vriendelijk en mijn kleindochter speelt zelfs met de meisjes van het asielzoekerscentrum. Dat vinden ze leuk." zegt buurtbewoner Johan Beijering. Ook andere buren zijn positief over de komst van de asielzoekers. "We hebben geen last van ze."

Asielzoekers in Drenthe
In het dorp Oranje wonen sinds vorig jaar asielzoekers. Een paar maanden geleden wordt bekend dat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers, het COA, in Oosterhesselen mensen wil opvangen. En ook naar Assen komen dit jaar asielzoekers.
De komst van deze mensen zorgt meestal voor schrik bij de buren, maar in Hoogeveen valt het achteraf reuze mee. Volgens loco-burgemeester Anno Wietze Hiemstra is het in het begin even wennen, maar passen de asielzoekers zich snel aan.
"Als ze naar het centrum wandelen of boodschappen doen komen ze langs het gemeentehuis. De mensen zijn altijd vriendelijk en ook winkeliers zijn positief." zegt Hiemstra.
Informatiebijeenkomst in Assen
De buren van het voormalige NAM-kantoor aan de Schepersmaat in Assen worden vanavond bijgepraat over de komst van asielzoekers naar hun stad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl