Noordelijke voetbalfans in 250 bussen naar bekerfinale

ASSEN - Vanuit het Noorden zullen zondag 3 mei twaalfduizend voetballiefhebbers naar Rotterdam afreizen, voor de bekerfinale FC Groningen-PEC Zwolle.

Onder hen ook veel supporters uit Drenthe. Busmaatschappij Arriva is verantwoordelijk voor deze logistieke operatie en is druk bezig zich voor te bereiden om alles soepel te laten verlopen.

Hele klus
"Het is een hele klus", zegt Ingrid Heijman van Arriva. "De bussen komen niet alleen vanuit de provincie. De helft van de bussen komt uit de rest van het land."

Niet genoeg
Arriva zelf beschikt niet over genoeg bussen om alle fans te vervoeren. Daarom worden bussen van kleinere maatschappijen gehuurd. "We hebben mensen ingeschakeld die gaan bellen en kijken waar nog bussen beschikbaar zijn. Deze reserveren wij dan", legt Heijman uit.

Vijfhonderd buschauffeurs
Op elke bus worden twee buschauffeurs gezet, dat betekent dat er vijfhonderd chauffeurs worden ingezet. 'In totaal zijn er op 3 mei zeshonderd mensen bezig om mensen te vervoeren', besluit Heijman.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl