Vader uit Hooghalen slaat 5-jarig zoontje blauw oog: rechter geeft waarschuwing

Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
ASSEN/HOOGHALEN - Een 47-jarige man uit Hooghalen mishandelde in november zijn pas 5-jarige zoontje, omdat het kind niet wilde eten. Dat bleek woensdag tijdens een rechtszaak in Assen.

De rechter gaf de man een waarschuwing. Hij kreeg veertig uur voorwaardelijke celstraf, met een proeftijd van twee jaar. Een onvoorwaardelijke straf zit er niet in, omdat de man inmiddels hulp heeft gezocht en nooit eerder met justitie in aanraking is geweest.

Blauw oog

De man uit Hooghalen sloeg zijn zoontje meerdere keren, omdat het kind zijn eten niet opat en een kom yoghurt op de grond gooide. Het jochie hield aan de klappen een blauw oog over.

Aardappel

Ook propte de man een aardappel in de mond van het kind. Volgens zijn moeder stikte de jongen daardoor bijna. De moeder besloot aangifte te doen tegen de vader van haar kind. Zij en haar kinderen wonen inmiddels niet meer bij de man.

Spijt

Tegenover de rechter in Assen zei de man spijt te hebben van zijn daden. De man spreekt van pure onmacht. Hij wist niet wat hij met de situatie aan moest. Volgens de man had vooral zijn vrouw ruzie met het kind, omdat het niet wilde eten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl