vv Emmen dichtbij stunt, SC Genemuiden wint na strafschoppen

vv Emmen was heel dichtbij stunt tegen SC Genemuiden
vv Emmen was heel dichtbij stunt tegen SC Genemuiden
VOETBAL - Wat was vv Emmen dichtbij een stunt in de noordelijke districtsbeker. De zondageersteklasser kwam in de kwartfinale tegen topklasser SC Genemuiden in de 82e minuut op 2-1, maar zag de gasten alsnog langszij komen en vervolgens werd de strafschoppenserie verloren met 4-5.
De nederlaag van vv Emmen betekent dat die ploeg niet alleen de halve finale van de districtsbeker misloopt, maar zich ook niet plaatst voor de landelijke beker volgend seizoen (daarvoor plaatsen zich alleen de halve finalisten).

Alle goals in de Jens Vesting, de thuishaven van FC Emmen, werden gescoord in de tweede helft. Saber Hendriks opende na 66 minuten de score, waarna Philip Ties de gelijkmaker maakte. De Drentse aanvaller van Genemuiden scoorde in de rebound na een afstandschot. Twaalf minuten voor tijd kreeg Emmen een ideale kans om op 2-1 te komen, maar Resmon Roemahlewang miste een strafschop. De voorsprong voor Emmen kwam alsnog. In de 82e minuut scoorde Hendriks zijn tweede van de avond: 2-1. Een slotoffensief leverde de gasten de 2-2 op. Martijn Jansen was de doelpuntenmaker. Kort na de gelijkmaker schoot Rotman namens Genemuiden nog op de lat. Het bleef bij 2-2, waarna Genemuiden de strafschoppen net iets beter nam dan de Emmenaren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl