'Uitzicht' in première in Assen: film over gevangeniswezen in Veenhuizen

ASSEN - Hoe is het om vanuit de gevangenis weer terug te keren in de maatschappij? Dat vroeg regisseur Reinout Hellenthal uit Assen zich vijf maanden geleden af.
Hij maakte er de film Uitzicht over en die ging woensdagavond in de Nieuwe Kolk in Assen in première.

Veenhuizen

De film gaat over een man die vanuit de gevangenis in Veenhuizen weer terug moet de maatschappij in. Maar daar ziet hij als een berg tegenop. Hellenthal heeft de film ook opgenomen in Veenhuizen. "De locatie is prachtig en leent zich er uitstekend voor."

Acteurs
Naast de figuranten hebben ook twee bekende acteurs meegespeeld in de film. Anniek Pheifer uit Assen en Joop Wittermans uit Bergum. Reinout Hellenthal heeft bewust gekozen voor acteurs uit het Noorden. Door drukte met toneel waren beide acteurs niet op de première aanwezig.

Tevreden
Hellenthal is tevreden over het resultaat van zijn film. Na afloop kreeg hij veel positieve reacties van kijkers. "Het is zeker wat ik er van verwacht had. Ik kan niet voor de kijker praten, maar voor mezelf is het zeker geslaagd.

Nieuwe film
Hellenthal heeft ook al plannen voor een nieuwe film. De regisseur kan nog niet zeggen waar die precies over gaat, maar wel dat er in ieder geval een nieuwe productie aan zit te komen. "Dat hij Nederlands gesproken gaat worden. Dat zou kunnen," grapt hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl