Actiecomité Behoud De Steiger in Assen gooit handdoek in de ring: 'het is diep en diep triest'

Wijkcentrum De Steiger in Assen
Wijkcentrum De Steiger in Assen
ASSEN - Het actiecomité Behoud De Steiger legt zich neer bij het besluit om het gelijknamige buurtcentrum in Assen te sluiten.
Een laatste gesprek met wethouder Ruud Wiersema om het buurthuis toch open te houden leverde volgens het comité niets op.

Bloedend hart

"We stoppen met een bloedend hart, omdat er geen samenwerking met de gemeente mogelijk bleek," zegt Peter van de Bunt van het actiecomité.
Sluiting
De gemeente Assen wil De Steiger per 1 juli sluiten, vanwege bezuinigingen op buurt- en wijkcentra.

LEES OOK:
Opnieuw verzet tegen sluiting buurtcentrum De Steiger

Kosteloze reparaties

Het actiecomité stelde alles in het werk om het buurthuis toch open te houden. Volgens het comité had De Steiger met wat schilderwerk en kleine reparaties nog jaren kunnen openblijven.
"We hadden zelfs al een oud-timmerman en oud-elektricien bereid gevonden om kosteloos reparaties te verrichten," zegt Van de Bunt.

Diep en diep triest

Peter van de Bunt is fel over de naderende sluiting: "Het is diep en diep triest dat het welzijn van de gewone mensen in Assen niet op nummer één staat." Volgens Van de Bunt is het een schandvlek dat De Steiger dicht moet en een ernstige aantasting van het wijkhart van de wijk Lariks.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl