ACV heeft tweede prijs van het seizoen binnen

VOETBAL - Door een verdiende 2-1 overwinning van ACV op FVC, hebben de Assenaren zich niet alleen geplaatst voor de halve finale van de noordelijke districsbeker, maar ook voor de landelijke KNVB beker van volgend seizoen. Na de winst van de eerste periodetitel, heeft ACV de tweede prijs van het seizoen binnen.
ACV domineerde 90 minuten lang in Leeuwarden, kreeg in de beginfase ook een aantal goede kansen. Toch moesten de Assenaren tot vijf minuten voor rust wachten op de eerste treffer. Robin Mulder reageerde attent op een voorzet van links en tikte beheerst binnen.

Na rust verzuimde Mulder zijn tweede treffer van de avond te maken. Vrij voor FVC doelman Tjibbe Hansma schoot Mulder over. Invaller Firosan Ademi wist het net tien minuten later wel te vinden en leek er voor ACV geen vuiltje aan de lucht.

Uit het niets kwam FVC weer in de wedstrijd. Ruurd Algra kon ongestoord door de defensie van ACV lopen en scoorde beheerst de aansluitingstreffer. ACV gaf in de slotfase weinig weg. Toch was Algra dichtbij de gelijkmaker. De Friese middenvelder zag zijn geplaatste bal echter bovenop de lat vallen.

In de slotfase gaf ACV de overwinning echter niet meer uit handen en plaats de ploeg zich voor de halve finale, waarin Harkemase Boys de tegenstander zal zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl