Achilles 1894 komt net tekort tegen Harkemase Boys

VOETBAL - Achilles 1894 is uitgeschakeld in het districtsbekertoernooi. De Assenaren verloren de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys met 3-2. Nadat de Assenaren tot twee keer toe een achterstand wisten weg te werken, viel de winnende goal tien minuten voor het einde.

Sterke openingsfase thuisclub

Harkemase Boys begon heel overtuigend aan de wedstrijd en zette meteen druk op de verdediging van Achilles 1894. Dat resulteerde al na negen minuten in de openingsgoal. Na een corner van Arton Musliu schoot middenvelder Raymon Bolt van grote afstand raak (1-0). De thuisclub kreeg even later nog twee goede kansen om de voorsprong te vergroten, maar zowel Henny Bouius als Hein Uuldriks wisten geen raad met de geboden kansen. Halverwege de eerste helft kreeg Achilles 1894 steeds meer grip op de wedstrijd en kreeg de ploeg ook kansen. Remy Klaassens schoot geheel vrijstaand in de handen van de keeper van Harkemase Boys en ook een voorzet van Stijn Bosma werd op een haar na gemist door Romano Djababoe. Toch kwamen de Assenaren in de 35e minuut op gelijke hoogte. Uit een corner van centrale verdediger Wouter van der Molen kon Rachid Traore bij de tweede paal de bal binnen tikken (1-1). De thuisclub had nog voor de rust de kans om weer op voorsprong te komen. Oebele Schokker schoot de bal over het doel, nadat keeper Robert Ritsema de bal niet onder controle kon krijgen. En een kopgoal van Adams Sarkodie werd vanwege leunen afgekeurd.

Achilles 1894 gelijkwaardig aan thuisclub

Ook in de tweede helft was het een gelijkopgaande strijd. Nadat Arton Muliu een kopkans had laten liggen was het even later wel raak. Uit en voorzet van Joram Smits scoorde de linker aanvaller met een volley (2-1). Lang duurde die voorsprong niet, want drie minuten later was het alweer gelijk. Een voorzet van Remy Klaassens vanaf de zijlijn belandde over de handen van de keeper bij de tweede paal in het doel (2-2). Terwijl het grootste deel van het publiek al rekening hield met strafschoppen, beslistte Joram Smits de wedstrijd. Hij draaide weg van zijn tegenstander en schoot de bal bij de eerste paal binnen (3-2). Doordat Achilles 1894 in de slotminuten alles op de aanval gooide kreeg de thuisclub door de invallers Gersinio Constancia en Martijn Dijk nog goede kansen om de voorsprong te vergroten. Maar het bleef uiteindelijk bij de 3-2 eindstand.