Ramkraak bij juwelier Wolters in Emmen

EMMEN - Bij juwelier Wolters in Emmen is vanochtend vroeg een ramkraak gepleegd. Een auto boorde zich rond half vijf in de pui van de winkel.
Volgens de politie zijn de daders ook in de winkel geweest. Of ze iets hebben buitgemaakt, is nog niet bekend. De drie daders zijn er op een scooter vandoor gegaan. Volgens getuigen gaat het om drie jonge mannen en zijn ze richting het station gevlucht.

Onderzoek

De politie heeft de omgeving van de winkel aan de Minister Kanstraat uitgekamd. De auto, die nog lange tijd half in de winkel stond, is inmiddels weggehaald. De winkelpui raakte zwaar beschadigd. Volgens de politie is de auto eerder deze week gestoten in Arnhem.
Ramkraak juwelier Wolters Emmen. Meer via rtv Drenthe
De juwelier, met vestigingen in Emmen en Coevorden, was vaker doelwit van overvallers. In december 2013 werd een gewapende overval gepleegd op de zaak in Emmen. In dezelfde periode was het ook raak bij de winkel in Coevorden. De daders daarvan zijn nog steeds niet gepakt.

Veroordeeld

Op 19 december werd de zaak in Coevorden opnieuw overvallen. Drie mannen uit Amsterdam maakten bij die die gewapende overval voor 175.000 euro aan sieraden buit. Twee van hen zijn vorige week veroordeeld tot vier jaar cel.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl