Hoger beroep tegen oud-maagchirurg Nick Reijnen volgende week

Gerechtshof Leeuwarden
Gerechtshof Leeuwarden
LEEUWARDEN - Het gerechtshof in Leeuwarden buigt zich maandag over de rechtszaak tegen oud-maagchirurg Nick Reijnen.

De 63-jarige voormalig chirurg van het Scheper Ziekenhuis in Emmen werd vorig jaar door de rechtbank in Assen vrijgesproken van toebregen van zwaar lichamelijk letsel aan een patiënte. Bij het opereren van de vrouw liet hij een wondgaas achter in haar buik.

Geen opzet

Volgens de rechtbank was er geen opzet in het spel. Daarom werd de oud-chirurg, die tegenwoordig in Duitsland woont, vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie ging tegen het vonnis in hoger beroep.

Sterfgevallen

De oud-chirurg voerde in de periode tussen 2005 tot begin 2009 maagverkleiningsoperaties uit in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. De man werd uiteindelijk ontslagen nadat er veel klachten over hem waren binnengekomen en het aantal sterfgevallen in een paar jaar tijd flink steeg.

Aangifte

Na zijn ontslag deden zeventien mensen, van wie zes nabestaanden van overleden patiënten, aangifte tegen de arts. Het Openbaar Ministerie seponeerde zestien zaken wegens gebrek aan bewijs. Alleen het incident met het achtergelaten wondgaas bleef over.

Hevige pijn

Nadat de patiënte meerdere keren met hevige pijn en een ontstoken wond terug was geweest bij een nazorgarts in het ziekenhuis, vond een andere chirurg bijna drie maanden na de ingreep door Reijnen het gaasje. Voor dit incident eiste de officier van justitie destijds drie maanden voorwaardelijke celstraf.
De zaak begint maandagochtend om negen uur bij het hof.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl