Eigenaar Wolters: De ramp is niet te overzien (video)

EMMEN - "De ramp is niet te overzien." Dat zegt eigenaar Gert Wolters van de gelijknamige juwelier in Emmen. Vanochtend rond vijf uur werd een ramkraak gepleegd in zijn zaak.

Gevolg: een grote
in de winkel aan de Minister Kanstraat.
De verslagenheid bij Wolters is groot. Zijn winkel was eind 2013 ook al doelwit van een gewapende overval. De zaak van zijn broer en zus in Coevorden was dat eind 2013 ook en eind vorig jaar opnieuw.

Vloek

Of er sprake is van een hetze tegen de familie weet Wolters niet. "Of er nou een vloek op ons rust of dat je wellicht alleen hier de leuke spullen kunt weghalen, ik weet het niet", verzucht hij. "Dit soort geweld is ons nu vier keer overkomen en dat is vier keer te veel." Toch vindt hij zijn vak te mooi om ermee te stoppen.

Broers Wolters aangeslagen maar strijdbaar. Moeten voor de vierde keer in paar jaar tijd de ravage opruimen.

">

Buit
Volgens Wolters hebben de drie daders kettingen, armbanden en ringen meegenomen. Hoe groot de exacte schade is, weet hij nog niet. "Maar het is al gauw een een fors bedrag, vergelijkbaar met een leuk woonhuis." Bij de gewapende overval op de winkel in Coevorden, maakten de drie daders in december vorig jaar in anderhalve minuut voor 175.000 euro aan sieraden buit.

Oorlogsgebied

Om de zaak aan de Minister Kanstraat binnen te komen, moesten de daders met hun auto zo'n vijf keer rammen voor de auto de winkel binnen was, hoorde Wolters van een bovenbuurvrouw. Het leek volgens haar wel een oorlogsgebied op het moment dat de auto het pand ramde. Voor de zaak stonden wel paaltjes, maar die hielden de auto niet tegen.

Op social media meldt de juwelier dat er geen sieraden van klanten zijn meegenomen. De juwelier is vandaag gesloten.
Hallo likers en vrienden,Vanmorgen om half 5 is er bij Wolters Juweliers Emmen een ramkraak gepleegd. Opgelucht...
Posted by
on

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl