Kans op azc Oosterhesselen stijgt door uitspraak rechter

Het complex in Oosterhesselen
Het complex in Oosterhesselen
GRONINGEN - De kans dat er maximaal 400 asielzoekers naar Oosterhesselen komen is aanmerkelijk groter geworden. Dat komt door een uitspraak van de rechtbank Groningen.
De rechtbank heeft bepaald dat de huurovereenkomst voor het complex De Klencke tussen eigenaar Kromme Beheer en MCD Investments wordt ontbonden.

Gedupeerden

De eigenaar wilde van de overeenkomst af, nadat huurder Paul S. bedrijven niet zou hebben betaald die waren ingeschakeld om werkzaamheden in het pand uit te voeren. Paul S. was verbonden aan het failliete Intecs BV. Later nam MCD, geleid door zijn vriendin, het huurcontract over.

Tientallen aangiften

Het Asser installatiebedrijf ITN is een van de gedupeerden en zegt nog 140.000 euro tegoed te hebben, zo bleek bij de zitting op 24 maart. Er liggen inmiddels tientallen aangiften tegen Paul S.

Nieuwe eigenaar

Eigenaar Bert Kromme zegt blij te zijn met de uitspraak van de rechter. Hij verkoopt het voormalige conferentieoord in Oosterhesselen nu door aan New Village Hotel BV dat het wil verhuren aan het COA.

Geen beroep

Woordvoerder Bert-Jan Hakvoort verwacht niet dat MCD nog in hoger beroep gaat. "Ik ga er nu van uit dat het asielzoekerscentrum er komt. Volgende week hebben we weer een gesprek met het COA." Het plan is dat New Village Hotel het pand gaat opknappen voor er een azc komt.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl