Onderzoek naar de paardenmishandelingen in Noord-Nederland zit vast

ASSEN - Er is nog steeds geen dader in beeld voor de paardenmishandelingen in Noord-Nederland. Ook het onderzoek dat de politie met een helikopter in het gebied heeft gedaan, heeft niks opgeleverd.
Rond de jaarwisseling zijn vanuit een helikopter alle locaties waar paarden zijn mishandeld, gefotografeerd en geanalyseerd. Daarbij is onder andere gekeken naar mogelijke overeenkomsten en vluchtroutes. In totaal zijn in het noorden 24 meldingen onderzocht, maar dat heeft geen concrete aanwijzingen opgeleverd.

Mishandelingen in Drenthe

De laatste twee meldingen van paardenmishandeling in Drenthe komen Zwartemeer en Eext. Die mishandelingen werden dit jaar gepleegd. Eerder werden Drentse paarden mishandeld in onder meer Paterswolde, Roden, Gasselte en Balloo. Vooral merries worden met scherpe voorwerpen bewerkt rond de geslachtsdelen.
Dierenpolitie
Het rechercheteam dat zich met de mishandelingen bezighield sinds de zomer 2014 was al afgeslankt en is nu helemaal opgeheven. Het onderzoek naar de mishandelingen wordt door de dierenpolitie voorgezet.

Meldpunt paardenmishandeling

De politie blijft afhankelijk van tips en getuigen. Op de website dierenleedpreventie kunnen getuigen mishandelingen melden. Ook is er een speciaal telefoonnummer (085-273 17 99). Het advies is dan ook om zo snel mogelijk te bellen als u iets verdachts ziet bij een weiland of een paardenstal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl