Gemeente Noordenveld, politie en horeca pakken overlast in Roden aan

Agenten betrapten de Hoogevener op rijden onder invloed
Agenten betrapten de Hoogevener op rijden onder invloed
RODEN - De gemeente Noordenveld, de politie en de horeca gaan gezamenlijk de overlast in het uitgaansgebied van Roden te lijf.

In de weekenden ontstaat 's nachts tussen drie en vier uur regelmatig een grimmige sfeer. Een groep van 16- tot 20-jarigen maakt zich onder invloed van drank en mogelijk drugs schuldig aan vechtpartijen en vandalisme.

Samenwerking

Door nauwe samenweking van gemeente, politie en horeca moet de overlast teruggedrongen worden. Daarbij gaan de partijen ook samenwerken met de ouders van de overlastplegers, het Centrum voor Jeugd en Gezin, Koninklijke Horeca Nederland, de Zakenkring Roden en de Wijkbelangenvereniging.

Veiligheid

Er bestaat twijfel of alle horecaondernemers in Roden de veiligheid in hun zaak wel op orde hebben. Ook kan de meldingsbereidheid van ondernemers en personeel beter. De gemeente gaat in de Algemene Plaatselijke Verordening een verbod op vechten op straat opnemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl