B en W Assen: Er wordt wél opgetreden tegen overlast in Gouverneurstuin

De Gouverneurstuin is vorig jaar opgeknapt en gesnoeid, om meer zicht te krijgen op de tuin
De Gouverneurstuin is vorig jaar opgeknapt en gesnoeid, om meer zicht te krijgen op de tuin
ASSEN - Er wordt wel degelijk opgetreden tegen overlastgevende jongeren in de Gouverneurstuin in Assen. Maar dan moeten omwonenden de overlast ook blijven melden.
Dat antwoordt het college van B en W van Assen op vragen van de fractie OpAssen. Die gaf aan dat omwonenden in toenemende mate overlast hebben van een groep hangjongeren.

Wildpoepen

Zo zou er in het openbare stadspark sprake zijn van herrie van radio's, overlast door drankgebruik en wildplassen en -poepen. Ook zou de tuin 's avonds niet tijdig worden afgesloten. Buurtbewoners zouden dit wel hebben gemeld, daar ze hebben het idee dat hun klachten niet serieus worden genomen.

Bekend met overlast
Het college is bekend met de overlast die vooral in de zomermaanden erg is. Maar als er klachten komen, wordt er zo snel mogelijk ingegrepen door politie of toezichthouders. "Er wordt opgetreden tegen personen die overtredingen begaan. En personen die hinderlijk aanwezig zijn, die worden daarop aangesproken", aldus B en W.

Niet op tijd afgesloten

Ook is enkele keren gecontroleerd op de sluitingstijd van de Gouverneurstuin. Toen in februari bleek dat de tuin 's avonds drie keer niet op tijd was afgesloten, is het bewakingsbedrijf daar door de gemeente op aangesproken. "In maart is dit ook niet meer voorgekomen", aldus B en W in hun antwoord.

Wel overlast melden

Wel geeft het college aan dat het van belang is dat buurtbewoners de overlast blijven melden. "Het afgelopen jaar zijn er vier meldingen binnengekomen bij de gemeente. Maar als de meldingsbereidheid aan het dalen is, zullen wij daar actie op ondernemen." Volgens het college is informatie van belang, om gerichter toezicht te kunnen houden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl