Nabestaanden Asser familie De Ruiter gevonden na zoektocht

Zoektocht naar familie uit Assen
Zoektocht naar familie uit Assen
ASSEN - Initiatiefnemers voor een monument voor verzetsstrijder Cor van Bemmel hebben succes geboekt met hun zoektocht naar nabestaanden van de familie De Ruiter uit Assen. Dit gezin bood de verzetsstrijder met gevaar voor eigen leven onderdak aan.

Na een
bij RTV Drenthe heeft de zoektocht van Nico van der Steeg zijn vruchten afgeworpen.

Familie de Ruiter
De familie De Ruiter woonde in de buurt van melkfabriek Acmesa. Mensen uit het verzet in huis nemen tijdens de Tweede Wereldoorlog was een gevaarlijke onderneming. Vader Hendrik en zoons Jacob en Hendrik-Jan de Ruiter hebben dat met de dood moeten bekopen.

Na een oproep bij RTV Drenthe kreeg Nico van der Steeg de eerste tips binnen: "De oproep is het hele land doorgegaan met het resultaat dat ik in contact met gekomen met Aaf de Ruiter, die nu 81 jaar is."

32 nabestaanden nog in leven
Aaf is de dochter van vader Hendrik de Ruiter en ze heeft nog vier broers (Jaap, Piet, Henk en Jan). Jan en Piet hebben de oorlog overleefd en via deze broers is er contact gelegd met familie uit Zwijndrecht.
De totale familie de Ruiter telt nog 32 mensen. Ook met deze mensen wordt contact gezocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl