Held uit Coevorden krijgt na een halve eeuw erkenning

COEVORDEN - Twee jaar oud is Bert Hoogenberg als hij in het Stieltjeskanaal bij Coevorden valt. Zijn buurman bedenkt zich geen moment en springt in het water om hem te redden. Dat lukt en nadat de kleine Bert een week in het ziekenhuis heeft doorgebracht mag hij weer naar huis.
De kleine Bert is nu een man van 52 en zijn redder, buurman Hendrikus Benjamins, is 76. Kort na het ongeval verhuist Benjamins uit Coevorden en het contact verdwijnt.

Toeval
Eind vorig jaar komen de twee elkaar per toeval weer tegen. Bert Hoogenberg wil zijn redder van lang geleden nu alsnog in het zonnetje zetten. Vanmiddag ontving Benjamins de bronzen legpenning van het Carnegie Heldenfonds.
Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden overhandigde het ereteken.

Andrew Carnegie
De bronzen legpenning wordt uitgereikt aan personen die met gevaar voor eigen leven anderen het leven redden. De prijs is in 1904 ingesteld door Amerikaans industrieel en filantroop Andrew Carnegie.

Carnegie verdient in de opkomende Amerikaanse industrie een enorm vermogen en een groot deel daarvan schenkt hij aan goede doelen. Onder andere de wereldberoemde Carnegie Hall in New York is naar hem vernoemd.
Redder peuter ontvangt bronzen Carnegie-penning: De heer Rieks Benjamins uit Coevorden heeft op donderdag 16 a... http://t.co/F3DJ84ir1S
— Gemeente Coevorden (@gem_coevorden)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl