Meer ongelukken door opkomst scootmobiel: training brengt daar verandering in

EMMEN - Op het parkeerterrein van Mobivit in Emmen organiseerde Veilig Verkeer Nederland vandaag een scootmobieltraining.
"Ik heb nu nog geen scootmobiel, maar ik ben wel van plan er een aan te schaffen", zegt de 89-jarige meneer Vereecke, "Je moet je toch ergens mee voortbewegen om nog het een en ander te kunnen doen. Je hoeft niet perse achter de bloemetjes te blijven zitten."

Steeds meer
Er zijn steeds meer scootmobielen in Nederland en het aantal ongevallen met scootmobielen groeit daarmee ook. Vorig jaar nog werden 2500 scootmobilisten na een ongeval opgenomen op de spoedeisende hulp. Vijf jaar geleden waren dat er nog 2000.

Training

Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland samen met leverancier Mobivit de training. Deze is bedoeld voor mensen die van plan zijn een scootmobiel aan te schaffen. Maar ook voor mensen die al een scootmobiel hebben, is het een nuttige training, zegt Margriet Grooten van Veilig Verkeer Nederland.
"Veel scootmobilisten zijn angstig om te vallen, in verband met schuine tegels, stoeprandjes, en goten. Daar proberen we ze in te trainen zodat ze veilig en vertrouwd met hun scootmobiel op weg kunnen," aldus Grooten.

'Daar moet ik naar toe'
Het lukt mevrouw Van Kooten (58 jaar) niet meer om te fietsen in verband met haar rug. Ze heeft daarom een scootmobiel aangeschaft. Maar daar heeft ze nog maar twee keer op gereden, daarna durfde ze niet meer.
"En toen zag ik deze training en dacht: daar moet ik naar toe." Mevrouw Van Kooten heeft veel geleerd: "Bochtjes achteruit, heuveltje af en achteruit inparkeren. Het ging hartstikke goed. Nu ga ik zeker wel weer de weg op!"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl