Opknap winkelcentrum klaar, bouw 'huiskamer van Krakeel' begint

HOOGEVEEN - Knallen van confettikanonnen en herrie van gillende keukenmeiden. Daarmee hebben Sandra Korthuis van Woonconcept, wethouder Erik Giethoorn van Hoogeveen en bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis het startsein gegeven voor de bouw van een woonservicegebouw in de wijk Krakeel.

Zorg en supermarkt
In het pand komen 18 aanleunwoningen, 36 zorgeenheden en 3 kortdurende opnameplaatsen voor het Jannes van der Sleedenhuis. Daarnaast is er plaats voor een forse supermarkt.

Speciaal
Voor wethouder Giethoorn is het startsein ook persoonlijk een bijzonder moment. "Ik heb hier gewoond, ik kom uit deze wijk. Als je over de jaren al die veranderingen hebt gezien en je mag bij de afronding als wethouder daar nog een formeel tintje aan geven, dan voelt dat zeker speciaal", zegt Giethoorn.

Huiskamer
Volgens de wethouder moet het woonservicegebouw samen met MFC De Magneet een belangrijke sociale functie in de wijk krijgen. "In plaats van woonservicegebouw zou ik het liever de huiskamer van Krakeel noemen."

Voor directrice Sandra Korthuis was het ook bijzonder. Op haar laatste werkdag bij Woonconcept kon ze nog net deze officiële handeling verrichten.

Trots
"Het heeft lang geduurd, mede doordat wij als Woonconcept een tijdje in zwaar weer zaten. Maar alle partijen hadden begrip voor de situatie. Toch kan er nu gebouwd worden en daar ben ik erg trots op", aldus Korthuis. Krakeel is straks eindelijk af.

Rond de zomer 2016 moet het complex klaar zijn. De verwachting is dat de nieuwe bewoners en de supermarkt er dan voor de kerst in kunnen trekken.

Van achterstandswijk naar topwijk
Met de bouw van het complex is vijftien jaar opknappen van de Hoogeveense wijk afgerond. Huizen, straten en scholen werd gerenoveerd. Ook kwam er een nieuw Multi Functioneel Centrum.

Opknap winkelcentrum klaar
Het opknappen van het verpauperde winkelcentrum moest steeds worden uitgesteld. Begin vorig jaar was het winkelgebied zo verpauperd dat winkeliers vertrokken en buurtbewoners een handtekeningenactie hielden. De gemeente Hoogeveen greep in en toen werd alsnog met de sloop van een deel van het winkelcentrum gestart.

Inmiddels is het winkelgebied gerenoveerd en trekt het volgens de ondernemers steeds meer klanten van buiten Krakeel, terwijl een jaar geleden steeds meer klanten wegbleven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl