Jan van Veen blijft trainer van schaatsploeg Corendon: 'nog geen verzoening met Verweij'

Jan van Veen blijft trainer van Corendon
Jan van Veen blijft trainer van Corendon
SCHAATSEN - Jan van Veen uit Dwingeloo blijft na een roerig seizoen aan als trainer van de schaatsploeg Corendon.

Welke schaatsers er volgend seizoen voor de ploeg zullen rijden is volgens Van Veen nog niet duidelijk.
Geen wederzijds vertrouwen
'Er is nog geen wederzijds vertrouwen. In topsport moet je een gezamenlijke route volgen en daar moet je gezamenlijk vertrouwen in hebben en dat is er nog niet. En ik zeg bij twijfel niet oversteken'.

Werk aan de winkel
Volgens Van Veen is er nog veel werk aan de winkel. Er moet nog volop gesproken worden met de ontevreden schaatsers (Koen Verweij, Sjoerd de Vries, Renz Rotteveel en Maurice Vriend). De vier schaatsers hadden kritiek op het technisch beleid binnen de ploeg en stuurden via een brandbrief aan op een breuk met trainer Jan van Veen.

Nog geen verzoening met Verweij
Ook is volgens Van Veen nog niet duidelijk of Koen Verweij volgend seizoen bij de ploeg schaatst. 'Ik snap dat de sponsor graag Verweij als kopman wil behouden, maar er is nog geen sprake van verzoening, dat is een te groot woord. Natuurlijk heb ik een positieve houding om eruit te komen, maar dat moet nog wel gebeuren'.

Sponsor blijft
Vandaag maakte sponsor Corendon wel bekend dat het, ondanks het roerige jaar, trouw blijft aan de schaatsploeg als hoofdsponsor.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl