Hurry Up grijpt laatste strohalm voor plek in BeNe League

HANDBAL - Hurry Up deed donderdagavond in Volendam wat het moest doen: winnen. De ploeg uit Zwartemeer won de lastige uitwedstrijd knap met 27-33.
Hurry Up wil bij de eerste vier in de kampioenspoule eindigen, om zich zo te plaatsen voor de BeNe League. De ploeg staat momenteel vijfde en bovendien werd een wildcardaanvraag voor deelname aan de BeNe League deze week afgewezen. Het moet dus via de stand in de competitie gebeuren en daarvoor was een overwinning noodzakelijk.

Zwakke fase
Hurry Up begon goed aan het duel tegen de nummer vier in de kampioenspoule en kwam met 0-3 voor. Maar na een zwakke fase keek de ploeg tegen een 6-3 achterstand aan. Volendam bouwde de voorsprong uit tot maximaal vier punten, maar kort voor rust wist Hurry Up het gat weer te verkleinen. Halverwege stond het 13-12.

Uitblinkers
In de tweede helft ging het gelijk op en bij 19-20 kwam Hurry Up voor het eerst weer op voorsprong. Die voorsprong bouwde de ploeg gestaag uit naar zes punten, om de zege vervolgens niet meer uit handen te geven. Een van de uitblinkers was Tommie Falke, die met acht treffers topscorer werd. Andere uitblinkers waren Bernard Broekmann en keeper Dennis Schellekens.

Het kan nog
Hurry Up blijft vijfde in de kampioenspoule, maar heeft de achterstand op nummer vier Volendam verkleind tot drie punten. Er staan nog drie duels op het programma. Zaterdag speelt Hurry Up thuis de altijd beladen Drentse derby tegen E&O.